Asiguratorul RCA are obligația deschiderii dosarului de daune la data înregistrării avizării de daună. La deschiderea dosarului de daună, asiguratorul va efectua constatarea prejudiciilor în termen de 3 zile lucrătoare de la data avizării sau la o dată ulterioară convenită de către părți, va informa în scris prejudiciatul cu privire la documentele ce trebuie depuse pentru soluționarea pretențiilor de despăgubire și va soluționa cererea în termenul legal.

Avizarea daunei auto reprezintă notificarea asiguratorului de către persoana prejudiciată, asigurat sau mandatarii acestora, cu privire la producerea unui eveniment asigurat, însoțită de documentele necesare stabilirii răspunderii asiguratorului RCA.

Pentru acoperirea prejudiciilor suferite în urma producerii unui accident, păgubitul se poate adresa asiguratorului RCA unde vinovatul are încheiată asigurarea obligatorie RCA, propriului asigurator RCA în cazul aplicării decontării directe sau către BAAR, în calitatea acestuia de birou gestionar.

Despagubirile se platesc de către asiguratorul RCA persoanelor fizice sau juridice prejudiciate, în contul indicat sau în numerar, în condițiile legii. Dacă conduci un autovehicul cumpărat în sistem de leasing sau prin altă modalitate asemănătoare, poți primi despăgubirea doar cu acceptul societății care a garantat financiar leasingul sau al proprietarul de drept al autovehiculului.

Procesul-verbal de constatare se întocmește de către specialistul constatare daune și se semnează de către toate persoanele care iau parte la întocmirea acestuia. Eventualele obiecții ale părților cu privire la prejudiciile constatate, precum și la soluțiile tehnice adoptate, vor fi menționate în procesul verbal de constatare sau într-o anexă.

Procedura de avizare/constatare/reparație se efectuează în acceași locație la adresa unității service din Bulevardul Theodor Pallady 287, București 032267, numai pentru autoturismele la care se efectuează reparația în unitatea indicată.
Asigurăm condițiile necesare pentru efectuarea constatării daunei de către reprezantantul asiguratorului( Allianz-Tiriac, Generali, Groupama, Asirom, Omniasig, Grawe, Garanta, Uniqa) pentru RCA /CASCO și reparația daunei la sediul nostru autorizat RAR, conform legii, pe baza indicațiilor producătorului. Efectuăm autoconstatarea daunelor pentru societățile colaboratoare cu care avem parteneriat (de verificat cu ce societate anume, la momentul solicitării).

Toate aceste servicii sunt disponibile pentru clienții care efectuează reparația daunei la noi. ( *pe bază de contract de mandat)

Încasăm contravaloarea despăgubirii direct de la asigurator la cererea dumneavoastra, pe baza unui contract de cesiune de creanță.

* La cerere vă reprezentăm în relația cu societatea de asigurare pe baza de contract de mandat;

** Stabilim soluții tehnice finale de remediere a daunei (inclusiv servicii de reconstatare). Dupa constatare, aveți dreptul la RECONSTATARE. Reevaluăm constatarea daunei prin dezechiparea componentelor necesare pentru a identifica în totalitate piesele afectate, operațiunile necesare aducerii mașinii în starea de dinaintea accidentului, conform normelor producătorului, efectuăm geometrie și diagnoză. Avizarea sau Notificarea daunei se face la cerere. Reprezentarea și negocierea în relația cu Societatea de asigurare se face prin mandat pentru a obtine toate drepturile pe care le detineti. Constatarea se efectuează de către reprezentantul asiguratorului, între 24 ore și maxim 72 ore de la data avizării sau la o dată ulterioară convenită de către părti, doar dacă păgubitul permite accesul asiguratorului RCA la autovehiculul avariat și asigură condiții pentru efectuarea constatării.

Oferim acces la elevator, parcare, internet, tehnician disponibil pentru demontare elemente avariate.

*** Înlocuirea temporară a vehicului avariat poate avea loc la cerere, în funcție de disponibilitate. Personalul nostru vă poate consilia doar în ceea ce privește modul de întocmire a amiabilului, actele necesare pentru ca dosarul să fie complet în vederea efectuării constatării și plății despăgubirii aferente, drepturile și obligațiile pe care le aveți conform legii când sunteți implicat într-un accident.

Eliberarea mașinii după reparație se face fără a aștepta dovada plății de către asiguratorul RCA.